Blog

Zeolit mineral

Kako deluje zeolit?

 

Zeolit

 

Zeolit prilikom ljudske upotrebe deluje tako što uzima iz tela pozitivno naelektrisane teške metale, toksine i štetne hemikalije vezuje ih za sebe i ispira napolje kroz urin u periodu od 6-8 sati nakon korišćenja. Zato je potrebno uzimati što više tečnosti prilikom njegovog korišćenja. Korišćenje zeolita za razne terapije je 100% sigurna i nema nuspojeva.

Zeolit je veoma koristan i kao antioksidant, koji sprečava negativno dejstvo, slobodnih radikala na ćelije. Slobodni radikali nastaju pod dejstvom zračenja, stresa i zagađenja a to su nestabilni molekuli koji reaguju sa drugim molekulima da bi postali stabilni. Prilikom ove reakcije napadnuti molekul sada postaje stabilan, to jest postaje slobodni rakidal, pa napada druge stabilne molekule. Time dolazi do oštećenja ćelija i nastanka mutacije gena, tj stvaranja kancerogenih ćelija, oštećenju krvnih sudova i u krajnjem ishodu nastaje bolest, kao što su srčana oboljenja, kancer, dijabetes, oboljenja jetre i drugih organa.

 

Zeolit se koriste za poboljšanje imuniteta i opšteg zdravlja, smanjuje oštećenja krvnih sudova, smanjuje koncentraciju holesterola, i triglecerida u krvi. Posebno je efikasan kod bolesti jetre i trovanja, a utice i na smanjenje nivoa sećera u krvi i posledicnih komplikacija dijabetesa. Naučno dokazan mikronizovan zeolit Napominjemo da zeolit nije lek, već dijetski suplement koji uklanja teške metale i toksine iz tela. Zeolit je veoma efikasan u uklanjanju zračenja, što je dokazano pri čišćenju Černobila od nuklearne radioaktivnosti.

 

Zeolit – Proces čišćenja

 

zeolit

 

Zeolit se bira od najčistijih vrsta za ljudsku upotrebu. On se zatim intezivno pere sa pročišćenom vodom i sprema da zadovolji sve standarde.

Zeolit se zatim testira kroz rigorozne testove kontrole kvaliteta da bi se obezbedio za kvalitetno i bezbedno ljudsko korišćenje. Temeljno se osuši i usitni do veličine čestice. Na taj način je u sposobnosti da prodre kroz telo, pa čak i kroz krvno-moždanu barijeru da bi bezbedno uklonio bolesti izazvane otrovnim teškim metalima, koje sadrze olovo, živu, kadmijum, arsen, nikl, barijum i druge toksične hemikalije. Još jedna karakteristika lošeg zeolita ima veze sa načinom na koji se obrađuje.

Zeolitne stene se melju do veličine praha. Ovo se obično dečava u rudnicima i to je jeftiniji i lošiji način proizvodnje za ljudsku upotrebu. Problem je u procesu glodanja i mlenja zeolita da se samelje do veličinie mikrona i kao takav je ne-efikasan za ljudsku upotrebu. Mikronizovan proces je veoma skup ali i najefikasniji za dobijanje kvalitetnog zeolita. Zato se mnoge kompanije u svetu opredele samo za proces mlenja zeolita. Homozel- zeolit je mikronizovan sa najstrožijom kontrolom kvaliteta i najvišim standardima za ljudsku upotrebu.

Dijetski suplement ZEOLIT PLUS – Zeolit je napravljen od mikronizovanog istog oblika koji se pokazao kao najefikasniji u svim naučnim studijama i formulisan uz podrsku i prirodni sastojaka da isporuči maksimalnu zdravstvenu korist.