Blog

Zeolit u prahu

Šta je zapravo zeolit u prahu?

 

zeolit u prahu

 

Zeoliti su mikroporozni, aluminosilikatni minerali koji se najcešce koriste kao adsorbensi. Generalno oni imaju poroznu strukturu koja može da usvoji kalcijum, natrijum, magnezijum, kalijum ali i teške minerale koji su štetni za organizam: uranijum, živu i olovo.
Zeolit u prahu kao prirodni minerali imaju značajnu eksploataciju u mnogim delovima sveta.
Nastaje kada vulkanske stene i pepeo dođu u kontakt sa alkalnim podzemnim vodama. Zeolit iz prirode za ljudsku upotrebu nije dovoljno ćist, jer sadrži kvarc, metale i minerale pa se zato prečišćava da bi se mogao koristiti za ljudsku upotrebu.
Zeolit u prahu doprinosi čistiju, zdraviju životnu sredinu na veliki broj načina. Skoro svaka primena zeolita ima za cilj očuvanje životne sredine i igra značajnu ulogu u smanjenju toksičnog otpada i razdvajanju štetnih organa iz vode, i u otklanjanju teških jona metala, uključujući i one u proizvodnji nuklearne fizije iz vode.

Zeolit u prahu – prirodni mineral

 

Zeolit u prahu

 

Zeoliti su prorodni minerali-antioksidanti i postoji preko 50 različitih vrsta. Izrađeni su od posebne kristalne strukture koja je porozna, ali ostaje čvrsta u prisustvu vode, zeoliti se mogu prilagoditi za razne primene.
Pored ljudske upotrebe , koristi se i u akvakulturi, poljoprivredi, industrijske svrhe, neutrališe radioaktivne otpade, prečišćavanje vode. Zeolit u prahu se koristi i u cvećarstvu, šumarstvu, proizvodnji raznih industrijskih proizvoda, prečišćavanju pijace vode, uklanjanju teških metala, prečišćavanju otpadnih voda itd.
Zeolit u prahu je 100% prirodan mineral, koji efikasno otklanja iz organizma: slobodne radikale, toksine, teške metale i druge štetne materije. Naš zeolit u prahu ” Zeolit Plus ” je najkvalitetniji mehanički mikroniziran i termički aktivan prirodan zeolit domaceg porekla.
Laboratorijska ispitivanja su pokazala da domaći zeolit u prahu ima visok sadržaj korisnih minerala za ljudsku upotrebu sa dominacijom minerala kalijumske strukture.
Dobijeni laboratorijski rezultati svrstavaju ga u grupu najkvalitetnijih zeolita u svetu, deklarisanih pod nazivom “CLINOPTILOLIT”
Svakodnevna upotreba zeolita u prahu “ZEOLIT PLUS” reguliše PH u granicama od 7.35-7.45.
Na navedenim PH vrednostima podiže se imunitet i onemogućava dalji razvoj bakterija i virusa.
Zeolit u prahu “Zeolit Plus” je 100% neutralan, bezbedan za upotrebu i predstavlja koristan dodatak u ljudskoj ishrani.

Zeolit u prahu pomaže kod :

– Poboljšanja imuniteta i metabolizma
– Paradontoze
– Gastritisa i mučnine u želudcu
– Povišenog krvnog pritiska
– Triglicerida i holesterola
– Uvećanog šećera
– Uvećane prostate
– Peska ili kamena u bubrezima ili žuči. Bezbolno ih topi i izlučuje.
– Uvećane i masne jetre
– Artritisa i gihta
– Psorijaze, seboreje i herpesa
– Gljivičnih oboljenja i ekcema
– Radioaktivne kontaminacije

Top 5 prednosti zeolita

1. 100% siguran i ne-toksicčan u bilo kom aspektu: Svi tragovi minerala su potpuno eliminisani iz tela u roku od 6-8 sati. Bezbedan je za decu, kućne ljubimce, trudnice i dojilje.

2. Uklanja teške metale i toksine: mikronizovan zeolit u prahu  ima savršenu molekularnu strukturu za uklanjanje teških metala iz tela bez skidanja zdravih jona i minerala.
Mnogi ljudi osećaju povećanje energije, jasnoću i vitalnost nakon uklanjanja nagomilanih teških metala iz organizma.

3. Pomaže u balansu PH vrednosti organizma i poboljsava imunitet. Mikronizovan zeolit ulazi u telo poboljsavanja PH vrednost (PH 7.35 na PH 7.45) što je optimalna PH vrednost za ljudski organizam.

4. Pomaže da se smanji rizik od raka. Postoje jasni dokazi da mikronizovan zeolit u prahu uklanja toksine koji mogu izazvati rak, i koristan je dodatak da se integriše u program lečenja.

5. Zeolit u prahu se veoma lako koristi. Većina detoksikantskih proizvoda se veoma teško koriste i moraju se ubrizgavati u krv. Zeolit funkscioniše na ćeliskom nivou, bez ukusa ili mirisa i može se uzimati na prazan stomak. (veoma je pitak)

Oprez: NE koristite ” Nisko-Loše” pročišćen zeolit u prahu

Kada ste u potrazi za zeolitom, veoma je vazno da kupite visoko kvalitetan mikronizovan zeolit u prahu, koji je pravilno pročišćen i 100% čist i bezbedan za ljudsku upotrebu. Naj kvalitetniji je klinoptilolit, koji je po sastavu alumino-natrijumski ili alumino-kalcijumski silikat.
Zeolit se pokazao kao veoma koristan mineral, što je navelo mnoge svetske kompanije sa proizvodnjom sopstvenih oblika dijetskih suplemenata od zeolita. Oni ga ponekad koriste u komercijalne svrhe, prodavajući zeolit u prahu koji služi za filtritanje vode, vazduha, mirisa, koji nije dobar za ljudsku upotrebu.
Neka Vas ne zavarava nisko kvalitetni zeolit u prahu koji se prodaje po niskim cenama, posebno u tečnim stanjima koji sadrže jako male količine zeolita u vodi.
Prilikom kupovine zeolita, posebno obratite pažnju da li je zeolit kvalitetan i odobren za ljudsku upotrebu od neke zdravstvene ustanove.
ZEOLIT PLUS-zeolit u prahu pruža najviši kvalitet klinoptilolit-zeolita u našoj zemlji koristeći mikronizovan pročišćen zeolit specifično namenjen za ljudsku upotrebu.
Takođe je odobren od Akreditovanog Instituta za Javno Zdravlje Kragujevac ( IZJZKG) Delodvorni broj 01-6279, i 100% siguran za ljudsko koriscenje.
ZEOLIT PLUS – zeolit u prahu dijetski suplement je pripremljen da kompenzuje odsustvo fizioloških aktivnih materija korisnih za bezbedno i efikasno odstranjivanje toksičnih materija različitog porekla zahvaljujući dezoksidantnim absorbtivnim svojstvima.